top of page
  • Obrázek autoraNela Holková

Čtyřka je číslo, které odráží stabilitu a sílu. Co si ze čtvrtého setkání se mnou Nela odnesla?



 

"Představ si, jak loupeš cibuli. Pěkně vrstvu po vrstvě. Takhle "odlupujeme" i nánosy starých myšlenek a nahrazujeme je novými. A hlava tě pustí pokaždé o kousek dál. A když ne, začneme se věnovat jinému tématu."

 

Na koučink přibíhám po probdělé noci (rodičové malých nočních záškodníků pochopí) a ještě jsem si zapomněla poznámky z minula - ach jo, to se mi teď stává, nabrala jsem si moc práce a zapomínám. Ale protože chyba je kámoška, která mi ukazuje změnit směr, pořídila jsem si malý zápisník, který ještě v rámci mé denodenní zátěže muly (znáte to - notebook, oběd, svačina, kabelka, no nezbytnosti vážící nějaké to kilečko) unesu a doma ho už z kabelky nevyndám. I tak se stydím. Probereme moje pocity v oblasti vztahů, práce, peněz a zdraví a já se snažím urputně nemyslet na "známkování" ještě před samotným koučinkem. Marcela se mě ptá a já střílím hodnocení od nuly (nejhorší) po deset (nejlepší) ve všech oblastech života.

Protože jsem si zvykla, že otázky pokládá Marcela a já se "jen vezu", hezky mě hned na začátku nachytala na švestkách. "Mám se ptát nebo budeš mluvit sama?" Chytím se za nos. Jajaj, lajdákům štěstěna určitě nepřeje, jasně že budu mluvit sama. Trošku zaváhám, čím začít. A pak už se to valí. Zhodnotíme, na čem jsme se minule dohodly - současně mě dost sžírá moje pracovní tempo (věřím, že v tom se najde i spousta z vás, kdo třebas koučink zvažujete) a taky jsem si dala za úkol vylepšit poměr počet hodin/výdělek. S Marcelou se jede na ostrá čísla. Takže mám napsané počty hodin a očekávaný příjem. Doteď jsem si říkala - to by chtělo vylepšit. Ale konkrétní plán na týdny jsem se nikdy nedonutila sama udělat. A navíc, když si to řeknu "jen" sobě (ačkoli o nikoho jinýho tady nejde, že?), pak se najde kupa výmluv a nahodilých věcí, díky kterým "se nestihne" posunout a vyřešit skoro nic. Ale když máte někoho, kdo vám pomůže stanovit si reálný cíl a pak vám svědomí nedá, sám sobě nepomoct, protože za týden máte koučink, je to velká pomoc.

"Si jako prostě přeješ třeba chlapa ve flanelce s velkejma svalama a to stačí, jó?" Zcela legitimní dotaz k vizualizaci 😁. Jak na správný filmování a přepisování starých vzorců v hlavě se stále učím a tak jednoduchý to zas není. Minulý týden jsem se zasekla a fakt to byl dost vyrovnaný boj s mozkem, kterej mi do mých parádních zbrusu nových Emočních rovnic pěkně házel vidle. Nesnáším, když mi něco nejde hned. A ještě to přiznat, panenko Mária Podsrpenská! Ale chci změnu, tak jsem šla s pravdou ven a světe div se, nic hroznýho se mi nestalo. Ba naopak. Marcela mi vysvětlila, že je to jako s každou novou dovedností. Člověk se to prostě musí nejdřív naučit. Uf. Tak dobrý.

Pro mě byl čtvrtý koučink hodně intenzivní. A bylo tam hodně momentů, kdy jsem si uvědomila, že opakuju ty samý věci třebas ve vztazích, už od malička. A že fakt nejsou oukej. Jsou spíš auvej. Jeden příklad za všechny - neumím jasně komunikovat a stanovit si hranice. Hodný holky přece neodmlouvaj. Jeden příklad za všechny - povedlo se mi omdlít, když na mě tlačili příbuzní s věcí, se kterou jsem apriori nesouhlasila a nechtěla jsem ji. Nechtěla jsem jít do konfliktu a nechápala jsem, proč mi nedají pokoj a co si to vůbec dovolujou, že jo? A tak to Marcele líčím a ona přátelsky, ale jasně odvětí: "A co se divíš, vždyť ty mlžíš!" A má pravdu, tahle žena. Takže doufat, že mě svět nechá žít, je marný 😁. Jasné, nesmála jsem se hned. To jsou ty aha momenty, co v rámci koučinku zažívám a někdy holt píchnou. Pro mě je to taková pomyslná akupunktura mysli - je to pro dobrou věc a uzdravení. Chci se naučit jasně komunikovat svoje postoje a ne se jen místy rýpat v minulosti a sem tam se hezky porochňat v sebelítosti. Jak nám to s Marcelou pofrčí dál, o tom se dočtete příště.

19 zobrazení
DSC_6632.jpg

Jsem
Marcela Hlaváčková.
Autorka tohoto webu.

damska liga logo.png

Emoční rovnice: Instantní odpověď na všechny vaše problémy

emocni-rovnice.jpeg
bottom of page