top of page
  • Obrázek autoraNela Holková

Dita v koučinku

Jmenuji se Dita a na koučink k paní Hlaváčkové chodím již dva a půl roku. V současné době si hledám práci. Mojí „dream job“ je práce floristky. V dřívějších dobách jsem se bála jezdit výtahem. Nyní jsem v tomto ohledu však pokročila a tak mi dne druhého května roku 2023 nic nebránilo v tom použít výtah v budově Fio banky, kde má koučka kancelář. Učinila jsem tak a na chodbě jsem později koučku, paní Hlaváčkovou potkala, právě ve chvíli, kdy jsem se pustila do konzumace mého oběda v podobě čínských nudlí (neboť do zahájení koučinku zbývala ještě čtvrthodinka). Měla jsem od koučky dovoleno si ten oběd dojíst. Hned poté jsem se dostavila do kanceláře.

„Povězte mi, co jste dělala během týdne, co jsme se neviděly a jak jste plnila úkoly. Máte ten papír z minula?“ zeptala se na úvod koučka.


Papír „z minula“, čili předchozího koučinku obsahoval tyto úkoly: poslat životopis a motivační dopis do dvou konkrétních květinářství, kdy sháněli floristku a obeslat k tomu navíc i ty květinářství, kdy neinzerují žádnou pracovní pozici pro případ, že by někoho mohli pohledávat v budoucnu. Na dotaz paní Hlaváčkové jsem odvětila tak, že jsem si sice ten týden od předchozího koučinku užila, byla jsem na dvou výletech, v kině, cvičila jsem jógu, ale na druhou stranu jsem nesplnila koučinkové úkoly.


„Proč jste to nesplnila?“ tázala se mne paní Hlaváčková.

„Já se bojím poslat životopis někam, kde nikoho neshánějí, že budu otravná.“

„Proč?“

„No, protože někde vůbec neshánějí zaměstnance . V nějakém malém květinářství si třeba ty kytice majitelé váží sami a zaměstnance nepotřebují. A když do takového květinářství pošlu životopis, tak budu trapná.“

„Vy si pořád říkáte svou a odbočujete od tématu. Chcete tu práci?“

„Ano.“

„Zatím to vypadá, že se té práce bojíte; že tu práci nechcete. Děláte všechno pro to, abyste tu práci nezískala. Stačilo jenom poslat životopis a motivační dopis emailem. V čem je tedy problém?“


Dobraly jsme se k tomu, že vlastně svému motivačnímu dopisu a životopisu moc nevěřím.


„Čím si myslíte, že zaujmete zaměstnavatele, aby si z té hromady životopisů, jenž obdrží vybral právě ten váš?“ vybídla mě koučka.


Na něco jsem se snažila přijít, ale moc mi to nešlo.


„Tak se vžijte do role zaměstnavatele. Co by měl obsahovat životopis a motivační dopis od uchazeče, aby vás oslovil?“

„Zaujalo by mě, kdyby byl proložen fotkami prací toho člověka; kdyby tam byly fotky kytic, které uvázal. Potom také kdyby ten zájemce o práci měl praxi... Dále kdyby u svých vlastností uvedl příklady, jako třeba díky své píli a vytrvalosti jsem dosáhl toho a toho’…“


Společně jsme s paní Hlaváčkovou daly do kupy, jak vytunit životopis. Měla jsem ten postup graficky znázornit a popsat na papír. Následně mi koučka poradila, co napsat do těla emailu při odpovídání na pracovní inzerát. Na závěr mi paní Hlaváčková udělila tyto úkoly: splnit to obesílání květinářství; procházet pracovní servery + nastavit si chození nabídek práce z těchto serverů; reagování i na nabídky jiných prací něž je floristika; vizualizování si pozitivních myšlenek (zejména ohledně práce).

11 zobrazení
DSC_6632.jpg

Jsem
Marcela Hlaváčková.
Autorka tohoto webu.

logo_pardubicko.png

Píši také pro e-deník.

damska liga logo.png

Emoční rovnice: Instantní odpověď na všechny vaše problémy

emocni-rovnice.jpeg
bottom of page