top of page
  • Obrázek autoraMarcela Hlaváčková

Pocit bezvýznamnosti - marnosti

Aktualizováno: 29. 2.

V této rychle jdoucí době kupředu se ještě rychleji zapomíná, co jsme dokázali, změnili, vybudovali. Dnes a denně musíme dokazovat, jak jsme dobří, milí, progresivní, přátelští, výkonní, milující atd. Někdy z toho člověk bývá unavený, frustrovaný a nemá chuť jít dál. Co s tím?

Pocit bezvýznamnosti ale také může být způsoben nejen tlakem na náš úspěch, na rychlost provedení, ale další faktory, jsou stres, úzkost, deprese nebo pocit osamělosti.


Co s tím?


Přijměte své pocity

Přijetí je prvním krokem ke změně. Když víte, že je přirozené pohybovat se po životní ose vzestupně i sestupně, tak to berete jako součást života a lépe to přijmete.


Zkuste nový koníček

Najděte novou aktivitu, která Vás bude bavit a pomůže Vám odreagovat se od stresu a dát Vám vášeň do života.


Najděte si podporu

Můžete se obrátit na rodinu a přátele a sdělit jim své pocity. Doporučuji Vám vyhledat pomoc odborníka na duševní zdraví, který Vám může poskytnout podporu a poradit Vám, jak se s tímto pocitem vypořádat.


Zaměstnejte svou mysl

Zkuste najít novou činnost, která Vás bude bavit a pomůže Vám odvést pozornost od negativních myšlenek.


Vyhněte se alkoholu a drogám: Alkohol a drogy Vám způsobí jen další problémy a zhorší Vaše pocity . Naopak zvolte zdravý životní styl a pečujte o sebe. I to Vám dá větší chuť do života a hledání nového.


Vědomě si ordinujte pozitivitu – přátelé, filmy, hudbu, činnosti co Vám dělají radost, vůně, barvy na oblečení,…..štěstí je lék na vše v lidském životě 😊

Jak se vyrovnat s pocitem marnosti V dnešní době, kdy se všechno mění a posouvá rychlým tempem, se snadno zapomíná na to, co jsme dosáhli, zlepšili, vytvořili. Každý den musíme ukazovat, jak jsme šikovní, laskaví, moderní, příjemní, efektivní, milující a tak dále.


Občas nás to unaví, znechutí a ztratíme chuť pokračovat. Jak to změnit? Pocit marnosti může být také zapříčiněn nejen tlakem na naše úspěchy, na rychlost naší práce, ale i dalšími faktory, jako jsou stres, úzkost, deprese nebo pocit osamocení.


Jak to změnit?


Akceptujte své pocity

Akceptace je prvním krokem k změně. Když si uvědomíte, že je normální prožívat životní výšky i propady, tak to vezmete jako součást života a lépe to akceptujete.


Vyzkoušejte nový koníček

Najděte novou aktivitu, která Vás potěší a pomůže Vám uvolnit se od stresu a dodá Vám elán do života.


Hledejte si podporu

Můžete se obrátit na svou rodinu a přátele a říct jim, co cítíte. Doporučuji Vám také vyhledat pomoc odborníka na duševní zdraví, který Vám může poskytnout podporu a poradit Vám, jak se vyrovnat s tímto pocitem.


Zabavte svou mysl

Zkuste najít novou činnost, která Vás zabaví a pomůže Vám odvrátit pozornost od negativních myšlenek. Vyvarujte se alkoholu a drogám: Alkohol a drogy Vám přinesou jen další potíže a zhorší Vaše pocity. Raději si zvolte zdravý životní styl a starajte se o sebe. I to Vám dá větší chuť do života a hledání nového.


Vědomě si dopřávejte pozitivitu – přátelé, filmy, hudbu, činnosti, které Vás dělají šťastné, vůně, barvy na oblečení,……štěstí je lék na vše v lidském životě 😊


24 zobrazení
DSC_6632.jpg

Jsem
Marcela Hlaváčková.
Autorka tohoto webu.

logo_pardubicko.png

Píši také pro e-deník.

damska liga logo.png

Emoční rovnice: Instantní odpověď na všechny vaše problémy

emocni-rovnice.jpeg
bottom of page